Kung Naphat Paesuwan

KUNG is mijn roepnaam en ik stel het op prijs als je me zo aanspreekt.

Een halve eeuw geleden werd ik in Thailand geboren. Door mijn aderen stroomt echter 75% Chinees bloed. Mijn jeugd verliep zoals die van een gemiddeld kind, echter met één uitzondering: Ik ging graag naar de tempel om de monniken eten te brengen.
Het verlangen om te geven zit in mijn bloed.

Mijn studietijd was een periode van aftasten. Eerst studeerde ik algemene wetenschappen, gevolgd door één jaar rechten. Rechten liet ik al snel vallen. De vechtlust om gelijk te behalen voor iets of iemand hoorde niet bij mij. Vechten staat me helemaal niet aan. Daarom besloot ik verder te gaan met economie. Die studie rondde ik met succes af en vond dat ik dat moest gaan vieren.

Ik reisde naar Phuket voor een welverdiende vakantie, maar ik werd verliefd op dat oord en besloot om er te blijven. Om in mijn levensonderhoud te voorzien startte ik een eigen restaurant. Dat groeide uit tot voedselleverancier aan andere restaurants en uiteindelijk werd ik tofu-producent.

En zó werd ik een zakenman.
Maar ook nu weer: het voelde niet goed. Als zakenman moet je vechten tegen concurrenten. Je moet slinkser zijn dan de medemens en daar had ik grote moeite mee. Ik voelde me niet goed in die tijd. Dát kon toch niet “LEVEN” zijn?

Op dát punt in mijn leven kwam de grote ommezwaai. Ik kreeg interesse voor de Boeddha-doctrine, de Natuurwetenschappen en de Thai-massage. Ik voelde dat ik me daar verder in wilde bekwamen.
Door het geluk in Thailand te zijn geboren, zat ik aan de bakermat. Eveneens voor het praktiseren van meditatie en die verder uit te diepen.

In 2007 kwam ik naar België. In mijn thuisland had ik inmiddels zoveel kennis en ervaring opgedaan, dat ik niet lang hoefde na te denken over het verzoek om in het westen een basis te komen leggen voor meditatie en Thai-massage. Geven zit in mijn bloed en dit was een manier om mijn ervaring te delen met mensen, die in een andere cultuur zijn geboren.

Deze overgang was niet gemakkelijk. In het westen staan de mensen (nog) niet zo open voor het diepe bewustzijn. Misschien mede door de confrontatie met dit probleem, vond ik de WAARDE van de Boeddha-doctrine uiteindelijk HIER in België!
Op eigen kracht! Alleen door zelf te praktiseren.

Ik voel dat nu het moment is aangebroken, dat ik deze website moet opstarten. Om meer mensen te bereiken en deelgenoot te maken van datgene waarvan ik denk dat het waardevol is om tot jezelf te komen.

In 2008 ontmoette ik Riet in Hasselt. Hoe langer we elkaar kenden, hoe meer we ontdekten dat het universum de grote regisseur is van alles. We zagen dat wanneer we de opgedane kennis en ervaring zouden bundelen, wij over een groot reservoir konden beschikken.
Het maakt niet uit, waar je op deze planeet wordt geboren, maar belangrijk is tot welke diepte de wortels in “de oertijd” zijn doorgedrongen. Met andere woorden: je Karma.

Ik, komende van het oosten, bracht mijn kennis van “oosterse ingrediënten” mee.

Riet, hier in het westen geboren brengt haar kennis mee van eigen bodem. Maar voor ons beiden staat onze kennis in het teken van gezondheid. Gezondheid van lichaam en geest.

Ons gebundeld enthousiasme en onze dito kennis willen we met jullie delen. Zodat deze niet “in een kast” blijven liggen, maar jou kan helpen om een leven in balans te leven.
We denken via deze website meer mensen deelgenoot te mogen maken van
The BEST of EAST and WEST!

 
Joomla SEO powered by JoomSEF
Website ontwerp en hosting: EMAIL Managementadvisering .